Een feestelijke kersttafel met kunstbloemen en kunstplanten

Lekker eten. Samen zijn. Cadeautjes geven en krijgen. Heerlijk zijn de feestdagen toch? Nog een bijkomend voordeel: Je mag het huis gezellig en feestelijk aankleden. Hierbij speelt de eettafel een belangrijke rol. Het is de plek waar we samen zijn, gesprekken voeren en lekker eten en genieten. Essentieel dus om jouw eettafel om te toveren tot een gezellige en feestelijke kersttafel! In deze blog geven we tips en tricks over hoe je dit kunt doen met kunstbloemen en kunstplanten.

Met kunstbloemen kun je leuke kleuraccenten toevoegen aan je eettafel. Je kunt voor meerdere kleuren gaan of juist bewust kiezen voor één kleur. Creëer een speels effect door  vaasjes van verschillende formaten op tafel te plaatsen met daarin verschillende soorten kunstbloemen. Wij gebruikten Dianthus kunstbloemen, Allium kunststelen, een Amaranthus kunssteel en Kunstrozen.

Of je nu voor klassiek kerstrood hebt gekozen of juist voor andere kleuren zoals roze en paars… kerstgroen past altijd! Om rust te brengen kun je bij het versieren van de kersttafel bladgroen in het midden leggen, bijvoorbeeld onze mooie Eucalyptus kunsttakken. Wil je nog meer groen? Voeg dan één van onze kleine kunstplanten toe, zoals onze leuke Begonia.

Vind je het niet handig om kerstdecoratie op tafel te zetten in verband met al die pannen met lekker eten? Versier dan de borden met een minimalistisch kunsttakje. Of hang een mooie kerstkrans of kersttakken aan het plafond.

ENYA OLIVIA