Het perfecte veldboeket van kunstbloemen samenstellen

Of het nu om echte bloemen of kunstbloemen gaat, veldboeketten zijn helemaal hot! Dit type bosje bloemen bestaat al vrij lang en staat ook wel bekend als een Amsterdams plukboeket. Jarenlang heeft dit type boeket in de schaduw gestaan van het klassieke boeket, maar nu mag nonchalant en wild er weer helemaal zijn.

Typerend voor een veldboeket is dat niet één bloem hetzelfde is. Verschillende bloemvormen, lengtes en kleuren worden willekeurig door elkaar gebruikt. Zo ontstaat er een speelse compositie, met veel ruimte en lucht waardoor iedere bloem goed tot zijn recht komt.

Hoewel het samenstellen van een veldboeket vooral over zelfexpressie gaat en je dus niet veel fout kunt doen, hebben wij toch een paar tips & tricks op een rij gezet:

Allereerst is het belangrijk dat je voor een mix in verschillende bloemvormen kiest. In de basis bestaan er drie soorten bloemvormen: Aarvormig, vertakt en bolvormig.

Zorg dat je ongeveer evenveel stelen hebt van iedere vorm. Voor een groot boeket ga je voor vier tot vijf stelen van iedere bloemvorm en voor een kleiner boeket kies je drie tot vier soorten van iedere vorm.

Neem in het boeket één of twee eyecatchers op die écht opvallen en kies daarnaast een bloem waarmee je een speels effect creëert, bijvoorbeeld een Campanula (klokjesbloem) of een Amaranthus. Verfijn de rest van het boeket met subtielere bloemen zoals een Scabiosa, een Nerine of een Margriet.

Je kunt jouw veldboeket echt afmaken met bladgroen, grassen of een mooie tak. Steek de takken aan de buitenkant van jouw boeket voor een groots effect of vul juist het midden met bladgroen om de ruimtes wat op te vullen. Creëer hoogteverschillen door lange grastakken die boven de rest van het boeket uitsteken toe te voegen.

Op het gebied van kleur mag je helemaal los: je laat jouw boeket knallen door een kleurexplosie wanneer je kiest voor felle en contrasterende kleuren. Houd je daarentegen van iets meer rust? Ook geen probleem, kies dan voor verschillende tinten van eenzelfde kleur.

Als je nu aan de slag wilt gaan om jouw perfecte veldboeket samen te stellen en je bent nog op zoek naar wat inspiratie, bekijk dan eens de veldboeketten die wij zelf al hebben samengesteld uit onze collectie kunststelen.

Na het samenstellen van een veldboeket volgt er nog één belangrijke stap: Het schikken van jouw boeket. Lees hierover alles in onze blog #TIPS & TRICKS: een veldboeket schikken.

ENYA OLIVIA