Zó verzorg je kunstbloemen en kunstplanten

Planten en bloemen die bijna niet om onderhoud vragen, hoe fijn is dat! Wanneer je eenmaal met het zorgeloze en probleemloze karakter van kunstbloemen en kunstplanten in aanmerking bent gekomen wil je waarschijnlijk nooit meer anders.

Vandaag willen we je graag twee essentiële to do’s meegeven waarmee je jouw kunstplant of kunstbloem schoon, beschermd en langer mooi houdt.

Hoewel je kunstbloemen en kunstplanten op vrijwel iedere plek kunt neerzetten, moet je er wel rekening mee houden dat ze van een overvloed aan zonlicht niet gelukkig worden. Blootstelling aan te veel uv-straling zorgt er namelijk voor dat ze op den duur zullen verkleuren.

Do: Zet jouw kunstplant of kunstbloem op een plek neer waar deze niet de hele dag in het directe zonlicht staat.

Van tijd tot tijd belandt er stof op jouw kunstbloem of kunstplant en dat ontneemt de realistische uitstraling en zorgt voor een doffe look die we graag willen vermijden.

Do: Gebruik een doekje dat stof aantrekt en haal deze één keer in de twee weken langs jouw kunstbloem of kunstplant zodat deze blijft stralen. Het doekje mag licht vochtig zijn maar maak deze niet te nat. Niet alle kunstbloemen en kunstplanten kunnen goed tegen water.

Hopelijk hebben we met deze tips over de verzorging van kunstbloemen en kunstplanten weer enkele brandende vragen beantwoord! Meer vragen? Stel ze gerust via [email protected]

ENYA OLIVIA