Vakantiepark BreeBronne

Vakantiepark BreeBronne

  • Sector: Leisure
  • Locatie: Maasbree
  • Datum: April 2020

BreeBronne, een recreatiepark van circa 34 hectare met dagstrand, horeca en vergunningen voor grootschalige verblijfsrecreatie, heeft een nieuwe invulling gekregen onder de bestaande naam. Eigenaar Roy Hermans van de Hermans Groep deelt enthousiast zijn plannen met ons. Het gehele vakantiepark zal worden opgeknapt en het dagstrand wordt weer aantrekkelijk gemaakt voor de regio. Hij heeft een tienjarenplan klaar en verwacht maar liefst 500 luxe vakantievilla’s te realiseren.

Sfeer en beleving hebben een hoge prioriteit in het ‘’nieuwe BreeBronne’’ en daar hoort ook een gedetailleerd beplantingsplan bij. De opdrachtgever zoekt een partner die de aankleding met kunstbeplanting van alle algemene ruimtes van het park, van de lobby tot het kantoor tot alle horeca gelegenheden, het zwembad en de campingwinkel verzorgt.

Wij gaan aan de slag met het ontwerp van een passend groenplan en schetsen, door middel van een uitgebreide offerte inclusief moodboard, een helder beeld van het beoogde eindresultaat. Na een enthousiast offertetraject krijgen wij de opdracht om het opgestelde beplantingsplan te realiseren.

De ingang, lobby en receptie van BreeBronne zijn sfeervol aangekleed met een moswand, diverse kunstplanten en een kleurrijk kunstboeket. De moswand brengt een stukje van de natuur van Maasbree naar binnen en verwelkomt bezoekers meteen op een rustgevende en vriendelijke manier. In de lobby kunnen gasten ontspannen wachten in comfortabele en kleurrijke fauteuils. Het kleurrijke kunstboeket sluit hier mooi bij aan en wordt ieder kwartaal gewisseld en aangepast op het seizoen. Verder is er gekozen om in de lobby te werken met diverse grote kunstplanten in matzwarte, moderne en strakke potten.

Het kantoor van de medewerkers van BreeBronne is aangekleed met diverse single kunstplanten in mat witte plantenpotten. Tevens zijn de de aangrenzende ruimtes van het kantoor aan de lobby aangekleed met verschillende roomdividers met kunstplanten erin. Zo ontstaat er een prettige werkomgeving en tevens een natuurlijke afscheiding tussen de lobby, de receptie en het kantoor.

Voor de aankleding van de Bistro is aansluiting gezocht bij de bestaande materiaal- en kleurkeuze. De bruingroene tinten van het interieur komen mooi terug in de unieke potten van de Oyster collectie en de koperen potten van de Rough collectie. Er is gekozen voor een mix van grote kamerplanten, schalen gevuld met kunstplanten en kunst hangplanten.

Het Italiaanse restaurant, Mama Italia, is geheel in de Italiaanse stijl aangekleed. Er zijn een aantal kunstolijfbomen in wijnvaten geplaatst en afgewerkt met bijpassende bodembedekkers. Verder zijn er een aantal stijlvolle vazen opgemaakt met frisse citroen- en Wisteria takken. Op het overdekte terras kunnen gasten genieten van Italiaanse lekkernijen onder een paarse hemel van Wisteria kunsttakken.

Naast het centrumgebouw en uitkijkend over het water is er ook een beachbar bij BreeBronne. De beachbar heeft een Ibiza vibe en die trekken wij door in de beplanting. Wij kiezen hier om te werken met Bohemian manden gemaakt van zeegras en cement, en plaatsen daar een combinatie van verschillende formaten palmen in. De bovenkant van de manden worden afgewerkt met gepreserveerd natuurmos.

Ook in het subtropisch zwembad geanimeerd in bosthema mochten geen (kunst)planten ontbreken. De kunstplanten zijn hier hufterproof bevestigd en maken een centraal onderdeel uit van het zwembad.

De aankleding van de algemene ruimtes bij BreeBronne hebben we in diverse sub-projecten opgedeeld. Voor iedere ruimte is een individueel groenplan samengesteld en uitgevoerd aansluitend op het huidige interieur en passend in de bestaande sfeer.  

In november 2020 ontving vakantiepark BreeBronne hun 5e ster waarmee het toetreedt tot de Europese top. Wij zijn erg blij met de leuke samenwerking en trots dat we met onze interieurbeplanting aan de beleving van vakantiepark BreeBronne hebben mogen bijdragen.

Andere projecten